Милуоки повали Атланта със 123:112 в мач №5 от финалите в Източната конференция на НБА, с което резултатът вече е 3-2 победи за Бъкс.

И без лидера им и двукратен MVP на лигата Янис Адетокумпо, който е с травма на коляното, домакините бяха убедителни и не допуснаха нито за момент да има сериозна интрига. Разликата бе 14 т. в тяхна полза още след първата четвърт (36:22), а така и не падна до под 6.

Милуоки запретна ръкави като отбор, загубил най-ярката си индивидуалност. Четирима вкараха над 20 точки - нещо неособено често виждано в баскетбола.

Центърът Брук Лопес наниза 33, добави и 7 борби, гардовете Крис Мидълтън (26 т., 8 асистенции и 13 борби) и Джру Холидей (25/13/6) бяха на супер ниво, а и Боби Портис вкара 22 т.

Атланта също бе без най-силния си играч в момента - Тре Йънг, който изнесе страхотни мачове в серията. Той страда от травма в глезена, но е вероятно да се завърне на игрището за мач №6, на който Хоукс са домакини.

Богдан Богданович наметна тогата на лидер в негово отсъствие, вкарвайки 28 точки (5 борби и 4 асистенции), а с по 19 завършиха Данило Галинари и Джон Колинс.

Предстои развръзката на Изток, за да се разбере кой ще срещне във финалната серия на НБА Финикс Сънс, вече класирал се от Западната конференция.