Центърът на Минесота Тимбъруулвс Карл-Антъни Таунс и Джоул Ембийд от Филаделфия, които се сбиха вчера по време на мач от първенството на НБА, са наказани за по два мача лишаване от права за всеки.

Наказанието е отговор на тяхното поведение на терена, продължителна ескалация и провокации след края на инцидента, заяви изпълнителният заместник-директор по спортните въпроси на Лигата Кики ванде Веге. Няма наказание или финансова глоба за гарда на Филаделфия Бен Саймънс, въпреки че от Минесота го посочиха като агресивен и провокатор на мелето, което било ескалирало след неговата намеса.

Но в доклада си до дисциплинарната комисия съдията на мача Марк Айоте твърди, че Саймънс трябва да бъде приеман като един от омиротворителите на терена.

6:42 минути преди края на третата част Ембийд и Таунс се сблъскаха, а битката в спортно отношение продължи и след съдийския сигнал, преминала в блъскане, замахвания, удари и лакти. Играчи на терена, резерви, треньори и официални лица.

"И докато сме разочаровани от решението на Лигата, че Саймънс не беше наказан, ние оценяваме сложността на инцидента. Но това само показва колко конкурентна е НБА като първенство, заяви изпълнителният директор на Тимбъруулвс по спортните въпроси Джерсон Росас. Ние подкрепяме напълно Кар-Антъни Таунс и вървим заедно напред като отбор".