В Олимпиакос се готвят за живот след Александър Везенков. Българската звезда и "Най-полезен играч" на Евролигата за отминалия сезон се впусна в НБА приключение, подписвайки със Сакраменто Кингс, а гърците продължават да запълват отворилата се след напускането му празнина в състава си.

По-рано през лятото те привлякоха Люк Сикма от АЛБА (Берлин), който ще трябва да бъде основната фигура на мястото на Везенков в ротацията на гръцкия шампион, а сега подписаха и с още един играч със сходни характеристики. Става дума за литовският национал Игнас Браздейкис, който подписа за две години.

24-годишният Браздейкис е роден в Литва, но израства в Канада и дори играе за юношеските национални тимове на страната преди да вземе решението да облече екипа на родината си на ниво мъжки баскетбол.

201-сантиметровото крило изигра един сезон в колежанския Мичиган, след което през 2019 година бе избран в Драфта на НБА именно от Сакраменто, където ще играе Везенков, но бързо бе пратен в Ню Йорк. Той записа общо три сезона при най-добрите - между 2019-а и 2022-а, като най-силното му представяне бе с 11.1 точки, 5.1 борби и 2.0 асистенции, след смени Филаделфия с Орландо.

През сезон 2022/2023 той дебютира в Евролигата с екипа на Жалгирис от родния си град Каунас и се отчете с 11.6 точки, 2.9 борби и 1.3 асистенции в 35 мача.