Никола Йокич е двукратен "Най-полезен играч" на сезона в НБА, точно както и Янис Адетокумбо. Сръбският лидер на Денвър се съгласи с гръцкия си колега от Милуоки, който преди няколко дни коментира разликата между играта в Асоциацията и тази в Европа.

Тогава суперзвездата на Бъкс отчете, че на Стария континент е много по-трудно, отколкото в Щатите.

"Говорим за напълно различна игра. Разбира се, донякъде и заради правилата. Както и заради пространството на терена, линията за трите точки. Това, че в защита няма правило за 3 секунди, също е ключово. Игрището е по-малко, високите играчи могат да прекарват повече време под коша, тройката е по-близо. Европейското беше ново-старо изживяване, защото от известно време не бях играл за националния отбор", коментира Жокера при завръщането си в клубния си тим Нъгетс.

Той игра за Сърбия за първи път от Мондиал 2019, когато "плавите" отпаднаха от Аржентина в четвъртфиналите, а след това победиха последователно САЩ и Чехия, за да си гарантират пето място. На ЕвроБаскет 2022 те пък бяха елиминирани от Италия в осминафиналите.

"Дали е по-трудно? Да, защото трябва да мислиш наистина бързо. В НБА, когато минеш защитника си, имаш време да видиш как помощта идва. Докато в Европа, помощта вече е там. Така че в Европа трябва да си един ход напред. Интересно е", добави той.

Йокич също така отчете, че отпадането от Европейското не е било толкова болезнено, колкото това от аржентинците на Световното преди три години.