Мачовете от остатъка от сезона в Националната баскетболна асоциация ще бъдат коментирани от телевизионни студия в Атланта, а не от залата, в която се играят срещите.

Това обяви един от най-известните спортни коментатори в САЩ Кевин Харлан.

Сезонът в НБА бе спрян през март месец заради пандемията от COVID-19, а лигата планира възобновяването му на 31 юли. Всички срещи ще се изиграят в комплекса "Дисни Уърлд" в Орландо и без присъствието на зрители по трибуните.

Според Харлан освен липсата на фенове, баскетболните фенове ще забележат и отсъствието на коментаторите, които традиционно заемат позиция на първия ред, точно до съдийската маса.

"Това, което чух да се говори в нашата телевизия е, че ще коментираме всички мачове от студиото в Атланта. Най-ранната фаза, на която е възможно предаваме случващото се от мястото на събитието, са финалите в двете конференции", посочи Харлан, който най-често може да бъде слушан в ефира на телевизия TNT.

Телевизиите, предаващи мачовете от НБА, вече обявиха, че ще използват допълнителни звукови ефекти, подобни на тези от електронните игри, за да пресъздадат атмосферата на публика в залата.