Копие на отпечатъците от ръцете на Коби Брайънт пред прочутия Китайски театър в Холивуд ще бъде предложено на търг през април заедно с други принадлежности на легендарния баскетболист, загинал в катастрофа с хеликоптер през януари, предаде Ройтерс.

Тестовите отпечатъци са направени през 2011 година, когато Брайънт става първият спортист, циментирал мястото си пред театъра на булевард "Холивуд" редом с най-големите звезди на филмовата индустрия, съобщават от тръжна къща "Джулиънс окшънс".

Предварителната им оценка е между 4000 и 6000 долара.

Коби Брайънт загина на 41-годишна възраст в катастрофа с хеликоптер на 26 януари заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и още седем души.

След кончината на баскетболиста търсенето на негови принадлежности рязко се повиши.

Артикулите, които "Джулиънс окшънс" ще предложи за продан в рамките на годишния си търг "Спортни легенди", са предоставени от колекционер от Кентъки. Подготовката за аукциона започва още преди смъртта на баскетболната звезда.

"Подобно на Мерилин Монро и Майкъл Джексън, Коби Брайънт винаги ще бъде помнен от феновете", казва изпълнителният директор на "Джулиънс окшънс" Дарън Джулиън.

Топ артикулът, за който ще могат да наддават участниците в търга, е пълен екип на Лос Анджелис Лейкърс с номер 8, носен от Брайънт по време на финалите в Националната баскетболна асоциация през 1999/2000 година. Оценката му е между 10 000 и 20 000 долара.

Чифт маратонки "Адидас" с номер 8 на Кобе Брайънт се очаква да бъде продаден за сума от порядъка на 4000 долара.