Помощник-треньорът на Сакраменто Кингс Джей Триано е в Гърция, за да гледа срещите от Финалната осмица на турнира за Купата на страната по баскетбол за мъже и по-специално баскетболиста на Олимпиакос Александър Везенков, чийто права за НБА се държат именно от "Кралете".

Олимпиакос победи Арис на четвъртфиналите в надпреварата в Ираклион, а на полуфиналите тази вечер ще излезе срещу Панатинайкос.

"Ние в Сакраменто държим правата на Везенков, но не съм го гледал да играе на живо, а сега с уикенда за Мача на звездите в НБА, имах възможност да дойда тук и да го видя.

Чувал съм колко е добър. От ръководството ще зависи дали да го вземем в НБА, а ще зависи от Саша, който ще може да изрази мнението си, защото се постави в отлична позиция", коментира Триано пред ERT, цитирани от БТА.

27-годишният Везенков привлече вниманието на Кингс и преди сезона, но реши да остане в Европа за петата си година с екипа на Олимпиакос.

"Той е доста умен играч. Знае кога да подава и кога да стреля. Има от малко от всичко в себе си, интелигентен баскетболист е и се вълнувам, че имах възможност да го гледам", добави канадският специалист по повод българския национал.

Джей Триано каза още, че е наясно с удължаването на договора на Александър Везенков с гръцкия клуб, според който играчът получава по-висока заплата в замяна на по-висока откупна цена, ако той напусне в посока НБА.

"Чух за този факт. Именно ръководството и Саша ще решат заедно кое е най-добре за него. Мога да го видя да пасва добре в нашия отбор. Видях каква добра работа върши на терена", увери Триано.