Статуя на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана, които загинаха в катастрофа с хеликоптер на 26 януари 2020 година, бе поставена на лобното им място навръх втората годишнина от смъртта им. Бронзовият монумент е дело на скулптора Дан Медина и към момента е само временно там, а надеждата на Медина е творението му да бъде поставено на оживено място в Лос Анджелис в близко бъдеще.

Вчера цял ден Медина бе заедно със статуята на мястото на катастрофата, като заяви, че никой не го е молил да прави това. При трагедията в Калабасас, Калифорния, загинаха още седем души.

“Всичко е по моя собствена идея. Никой не ме е молил да го правя. На този ден, вторта годишнина от инцидента, реших да поставя статуята тук - от изгрев до залез, като по този начин да създам нещо като оздравителен процес за феновете”, каза скулпторът.

“Денят беше специален, защото видях много хора, които идваха, за да отдадат почитта си и същевременно си тръгваха с някакъв вид задоволство”, добави той.

Имената на всички загинали са гравирани в основата на статуята - Коби и Джиана Брайънт, Джон Алтобели, Кери Алтобели, Алиса Алтобели, Сарах Честър, Пейтън Честър, Ара Зобаян и Кристина Маусер.

Там е и цитат, свързан с Брайънт - “Героите идват и си отиват, но легендите са завинаги”.

Снимка: AP/БТА