Баскетболистите от НБА рядко обичат да спазват правилата. Поредното доказателство на тази теза дойде в изпълнение на играчите на Хюстън Рокетс - Кевин Портър-младши и Стърлинг Браун, които нарушиха свързаните с COVID-19 протоколи, посещавайки стриптийз клуб в Маями.

Вероятно ако всичко бе приключило единствено с посещението им, шумотевицата нямаше да бъде толкова голяма. 

Заради случката Портър-младши е аут от състава на “ракетите” поне до неделя, а последствията за Браун са още по-сериозни, след като той е бил нападнат от няколко напълно непознати мъже.

Случката се е разиграла в ранните часове на деня пред въпросното заведение в щата Флорида, където според местната полиция “Браун е бил атакуван от мъже, които не познава и в следствие на това има наранявания по цялото тяло, включително и по главата”.

Играчите могат да посещават строго определени места по време на гостуванията на своите отбори, а както сами се досещатe, стриптийз клубовете не попадат във въпросния списък. Баскетболистите дълго са отказвали да говорят с пристигналите полицаи, настоявайки единствено да бъдат откарани в болница.

По информация на The Athletic ситуацията не била никак приятна, а лицето на Браун е било "разбито".

След въпросния инцидент от Рокетс, които записват един от най-разочароващите си сезони от доста време насам, категорично се обявиха в подкрепа и на двамата си играчи нарушили правилата. В момента Хюстън е най-слабият отбор в цялата Лига с 15 победи и 44 загуби.