Рилски спортист взе първата си победа във финалната серия на баскетболното първенство срещу Левски Лукойл и се върна с пълна сила в битката за титлата. След 94:89 в София днес, отборът от Самоков вече изостава с 1-2 в серията.

Следващата среща е отново в столицата на 26 май, а финалът е до 4 победи.

Рилски водеше през цялата първа четвърт, но я загуби с 22:23. Домакините увеличиха още малко аванса си през втората част и на полувремето резултатът бе 43:39 за "сините".

Те имаха и подкрепата на публиката в "Универсиада", а и днес е специален ден за левскарите - 24 май е рождената дата на клуба. Но гостите не бяха в настроение за подаръци.

Рилски ударно натрупа аванс в третата част, като за първи път в мача тя стигна и до 12 точки за гостите. В тези минути американците Нико Карвачо, Брендън Браун и Трей Портър бяха двигател на обрата, като при 58:70 имахме и най-голямата разлика в двубоя в края на третата четвърт.

В последната Левски опита обрат, последните минути дори бяха леко драматични, макар и да това да нямаше нищо общо с първия мач в Самоков, измъкнат от "сините" в страхотен трилър.

С пет точки Рилски спечели и смело гледа към мач №4, мечтаейки за историческа първа титла в историята на клуба и града.

Центърът Карвачо завърши с 22 точки и 15 борби, с което бе №1 в мача. Браун добави 21 т., а Портър завърши с 14, а в последните минути важна роля игра и Павлин Иванов (17 т.).

За Левски Данило Тасич и Тайрън Брейзълтън реализираха по 19 точки, Кийт Бенсън добави 14, а Чавдар Костов завърши с 10.