Домантас Сабонис направи поредния си много силен мач за Сакраменто Кингс, а Александър Везенков влезе чак в края при победата със 107:77 в залата на Бруклин Нетс.

Българинът записа само последните три минути от срещата на терена, когато нещата вече бяха решени. Това изглеждаше странно на фона на предходните три двубоя, в които Александър получаваше по 10 и повече минути, при това в разгара на битките, а не като поддържаща роля в края.

Сабонис обаче е човекът за големите дела през сезона, заедно с голямата звезда ДеАрън Фокс.

Синът на легендарния Арвидас записа 18 точки и 20 рибаунда, с което направи 61-ви пореден (!) дабъл дабъл за настоящата кампания в NBA. Фокс отново бе най-резултатен за тима с 20 точки, преди да излезе и да получи заслужена почивка.

Сакраменто е с актив 45-33, което му отрежда осмо място на Запад преди последните 4 мача от сезона. А един друг резултат от нощта може да се окаже много важен за отбора на Везенков.

Ню Орлиънс победи у дома Финикс със 113:105, с което вече е 46-32, какъвто е и балансът на Слънцата. Двата отбора са на шеста и седма позиция, точно пред Сакраменто. А битката е кой ще е шести и ще влезе директно в плейофите без допълнителен бараж.

И двата отбора гостуват в залата на Кингс до края на сезона и именно в тези мачове е вероятно да се реши съдбата на тази шеста позиция.

За Везенков и компания първо иде много трудно гостуване на твърдо третия на Запад и класирал се вече за постсийзъна Оклахома в сряда сутринта наше време.

А след това финалът на редовния сезон е с три домакинства - срещу Ню Орлиънс, Финикс и неиграещия вече за нищо и отпаднал от плейофите Портланд.