Почти две седмици след новината, че Сакраменто Кингс и Александър Везенков са се договорили за тригодишен контракт, българинът продължава да не е представен официално.

Това се случи с обявяване от клуба на сайта или в социалните мрежи, или с пресконференция, с всеки един от останалите нови (и преподписали за сезона) играчи на Кингс.

В сайта на НБА срещу Сакраменто пише, че Везенков е договорил тригодишния си договор, но също липсва допълнението "официално обявен". Както е срещу имената на Крис Дуарте, Алекс Лен, Трей Лайлс и Домантас Сабонис.

И това направи впечатление на някои от стотиците хиляди активни последователи на отбора в социалните мрежи, като в Туитър - както е типично за Туитър, се появиха дори теории на конспирации в стил "има ли някакъв проблем с привличането на Саша"?

Според ESPN, който първи обяви сделката на 1 юли, няма абсолютно никакъв проблем. Сакраменто е оставил официалното обявяване на трансфера за края на тази седмица, когато се очаква да има и пресконференция.

Това ще се случи или в четвъртък (петък сутринта наше време) или в петък (събота сутрин у нас). На брифинга би трябвало да бъде не само Везенков, а и треньорът Майк Браун, както и генералният мениджър Монте Макнеър.

В момента те са в Лас Вегас, където тече Лятната лига (Сакраменто падна тази сутрин от ЛА Клипърс със 70:80, българинът и повечето звезди на тима не играят).

Но се чака след два дни да са на линия за официалното представяне на най-добрия баскетболист в Европа за миналия сезон като нов играч на Кингс.

По неофициални информации в началото на следващата седмица Саша ще се прибере в България, но все още няма потвърждение дали ще има официална пресконференция и за медиите у нас.