Сакраменто допусна загуба във Вашингтон срещу местния Уизардс - най-слабия отбор като показатели в NBA за сезона. А с това понесе и голям удар в напрегната битка за директни квоти в плейофите в Западната конференция.

Кингс загуби със 102:109 от дънната риба, която имаше едва 11 победи преди тази сутрин. Вашингтон бе и в серия от пет поредни поражения, което не е учудващо, след като има общо 58 дотук.

Сакраменто отново бе без Александър Везенков, който обаче вероятно ще се завърне на игрището на 26 март. Поне такива са информациите на "Сакраменто Бийз", което е издание, близко до отбора.

Българинът не играе от 10 февруари с травма в глезена, тренира нормално, но няма да бъде рискуван и на 24 март, когато иде гостуване на Орландо. Два дни по-късно Кингс приема Филаделфия и стартира поредица от пет домакинства.

В тях се очаква Саша да получава минути и да се върне в ритъм, като предстои най-важната част от сезона - плейофите.

Не е ясно обаче дали отборът му няма да се наложи да мине през допълнителни мачове, за да влезе в същинската им част. Защото със загубата във Вашингтон, Сакраменто е вече осми на Запад с баланс 40-29.

Пред него застанаха и Далас, победил тази сутрин Юта със 113:97, и Финикс, който спечели срещу Атланта със 128:115.

Шест тима влизат директно в плейофите от конференцията, още четири ще играят допълнителни баражи за място там.

Остават 13 двубоя до края на редовния сезон.

Всички резултати: