Сакраменто Кингс преговаря с Кайл Кузма, когото иска да привлече като свободен агент.

Засега няма нищо официално, но в петък, когато отваря пазарът за играчите без договори в НБА, тази сделка вероятно ще е една от първите обявени. Според медиите зад Океана, Кузма, бивш играч на ЛА Лейкърс и Вашингтон, иска по 30 милиона долара на година. А Сакраменто е готов да му ги даде и да го направи основен играч на позиция 4.

Именно това е предпочитаната такава на Александър Везенков (и двамата могат да играят и 3), което на теория означава, че пряката конкуренция на българина - ако бъде привлечен, се увеличава значително.

Едва ли играч с такъв статут и заплата, с каквито ще пристигне Кузма, може да седи на пейката.

Но трансферите не са свързани или не си влияят пряко, твърдят пък медиите в Атина, където ситуацията около Везенков се следи ежеминутно.

Олимпиакос е готов за решението на българската си суперзвезда, каквото и да е то. Ако Саша приеме и тръгне за Сакраменто, гръцкият клуб ще получи 1.5 милиона евро по клаузата за освобождаване на най-добрия си баскетболист. И веднага ще подпише с Никола Миротич от Барселона, с когото вече са договорени условията за евентуален заместник на Везенков.

Кингс ще изчака до последно как да разпредели бюджета си за свободни агенти и други трансфери, но има и един детайл в казуса с българина.

Клаузата за освобождаване с фиксирана сума изтича на 15 юли.

И ако дотогава няма договор Сакраменто-Олимпиакос-Везенков, гръцкият клуб е в правото си да поиска повече пари за звездата си.