Най-добрият български баскетболист Александър Везенков продължава да чака завръщането си на терена след контузия в глезена. Медиите в САЩ масово съобщават, че този момент наближава, но тов не се случи при победата на Сакраменто със 109:107 срещу Орландо като гост във Флорида.

Кингс изковаха успеха, след като ДеАрън Фокс и Кион Елис бяха точни от наказателната линия, съответно два пъти и веднъж - 21.0 секунди и 2.0 секунди преди края на мача, с което осигуриха успеха на гостите от Калифорния.

Паоло Банкеро опита да спечели мача за Меджик с тройка в последната секунда, но стреля неточно.

Фокс поведе "кралете" с 31 точки, а Домантас Сабонис бе близо до трипъл-дабъл с 21 плюс 14 борби и 8 асистенции. Кийгън Мъри вкара 22, Кион Елис се отличи с 19, а Малик Монк нямаше ден и за 22 минути от пейката не вкара нито веднъж, като бе 0/11 в стрелбата.

Банкеро с 22 и Франц Вагнер с 17 бяха двамата най-резултатни играчи на домакините.

С този успех Сакраменто е седми на Запад - вече с 41 победи и 29 загуби, колкот има и осмия Далас. В конференцията първите осем отбора имат поне по 41 победи, докато на Изток първите шест могат да се похвалят с 40 или повече, като Орландо е сред тях.

"Магьосниците" са пети с баланс 42-29.

Директно за елиминациите се класират първите шест отбора от всяка конференция. Тези между 7-а и 10-а позиция играят за другите две места на Запад и Изток.