Сакраменто загуби у дома от Маями със 110:121, въпреки че гостите се явиха в залата на Кингс в доста отслабен състав. Те играха без трима основни състезатели, включително наказания ас Джими Бътлър, който преди дни се сби в мач с Детройт и бе изгонен от терена.

Въпреки това Маями спечели след 28 точки на Бам Адебайо, а за Сакраменто Кийгън Мъри оглави листата на реализаторите също с 28 т. Домантас Сабонис оформи 21-вия си трипъл дабъл за сезона с 14 точки, 14 рибаунда и 10 асистенции.

За пореден мач Александър Везенков не игра. Българинът продължава да лекува травма в глезена и не се очаква да се завърне преди средата на месец март. Той не е бил на терена от 10 февруари.

В Ню Йорк местният Никс спечели драматично със 113:111 срещу Детройт, но не и без огромен скандал в края. При оставащи 8.5 секунди и атака на гостите, гардът на Никс Донте де Винченцо фаулира Осър Томпсън от Пистънс, но не последва сигнал от реферите.

"Това е най-лошото съдийско отсъждане за сезона, бесен съм - редеше на пресконференцията си треньорът на Детройт Монти Уилямс. - Имахме шанс да спечелим мача, а получихме това.

Не може да не отсъдиш толкова явно нарушение в мач от тази лига. Просто е невъзможно. Нямаш право да скачаш в краката на съперник, това е нарушение."

Реферът Джеймс Уилямс, е написал в доклада си след мача, че признава грешката. След гледане на повторение на ситуацията в съблекалнята след края, той и останалите от екипа арбитри, са единодушни, че е трябвало да има фаул за Детройт. Твърде късно.

Още резултати:

Индиана - Торонто 122:130

Мемфис - Бруклин 86:111.