Хюстън върна едно кроше в брадата на шампиона Голдън Стейт - 126:121 с продължение в мач №3 от серията в плейофите на НБА.

Резултатът е 1-2 за тима на Къри и Дюрант, но крошето в брадата е достатъчно образно за това, което може лидерът на Хюстън Джеймс Хардън.

Така го наричат - Брадата, а в събота през нощта той бе поразяващ и наниза 41 т., включително петте поредни победни в края на допълнителното време. Ерик Гордън добави 30 за успеха.

Хардън игра с увредено зрение и потънали в кръвоизливи очи, след като бе ударен в мач №2. Но отново бе изключителен, както през целия редовен сезон. Мач номер 4 е отново в Хюстън.

Любопитно, Брадата дори не бе най-ярката звезда на терена. Кевин Дюрант направи голям мач, вкарвайки 46 т., като в едни луди 99 секунди в четвъртата четвърт наниза 10. Залата притихна, а двубоят се катурна към шампионите. Ако те бяха спечелили за 3-0 в серията, едва ли някой би повярвал в обрат.

В редовното време Клей Томпсън изравни 1,5 секунди преди края, за да вкара мача в овъртайм. Всеки един от стартовата петица на Голдън Стейт завърши с над 15 т., но само Дюрант мина 20 (Игуодала - 16, Грийн - 19, Томпсън - 16, Къри - 17).