Документалните серии "Последният танц", описващи величието на Майкъл Джордан и неговия Чикаго Булс от 90-те години, се превърнаха в хитовото заглавие в афиша на 2020-а.

Но не всички са доволни от видяното и казаното. Откровенията за това как Джордан е правил всичко в името на победата, включително с прекрачване на границите от критики и отношение към съотборници, явно не са се харесали на Хорас Грант.

Центърът от онзи тим, който често играше с очила, коментира темата.

"Забавен филм, но много от нещата в него нямат връзка с реалността - каза Грант. - Защото думи, които той изричаше срещу съотборници, често се връщаха към него. Но това е отрязано от документалната продукция, ако изобщо можем да я назовем така."

Съотборникът на легендарния №23 не крие, че Майкъл нерядко е минавал границите на нормалното.

"Той си мислеше, че може да доминира над всеки и да се налага, така бе и с мен - казва Хорас. - Но бе сбъркал. Когато опитваше да го прави, му отвръщах подобаващо. Някои като Стив Кър, Уил Пърдю или младото момче Скот Бърил... Това бе много тежко да се гледа. Да си лидер и се държиш така... "

Хладните отношения на Грант и Джордан не са от вчера. Майкъл е убеден, че Хорас е източник на информация от кухнята на отбора, върху която е основана скандалната книга "Правилата на Джордан".

Там считаният за най-добър баскетболист в исторята е представен в далеч не толкова позитивна светлина, колкото във филма сега.

"Има доста лъжи в лентата. И доста неща са отрязани, защото аз знам какво е съдържал суровият материал - твърди трикратният шампион с Булс. - Лъжи, лъжи, лъжи... Ако Майкъл има някакъв проблем с мен, може да го разрешим мъжки, а не с разговори в пресата.

Това за книгата също е лъжа. Не бих посегнал на това, което става в съблекалнята, то е свещена тайна. Но, ако някога кажеш нещо за Джордан, което той не хареса, ето това се случва. Отрязан си завинаги."

Грант коментира и образа на Скоти Пипън, създаден в "Последният танц", наричайки го "ужасно нечестен". В някои от епизодите Майкъл го описва като егоист, а според центърът на отбора това не отговаря на характера и поведението на Пипън.

"Той беше невероятен играч и човек", твърди Грант.