Сръбският президент Александър Вучич заяви, че страната му може да приеме домакинските мачове на руските отбори от евротурнирите. 

Множество тимове от баскетболна Евролига и Юрокъп отказаха не просто да гостуват, а да играят срещу руски съперници, а организаторите на двете клубни надпревари взеха решение да изместят домакинските двубои на отборите от Русия извън границите на страната, което не е изненада с оглед на случващото се.

Вучич подчерта, че не става дума само за баскетбол.

“Има интерес от страна на руски клубове да играят домакинските си мачове в Сърбия. УЕФА, ФИБА, УЛЕБ и всички други федерации са добре дошли да пратят руски отбори тук, ако това е в интерес на всички. Ще бъдем готови. Сърбия винаги е предоставяла добри условия за домакинство и ще осигурим всичко необходимо отново”, каза държавният глава.

Руската инвазия в Украйна и започналата война дава все по-голям отзвук върху световния спортен календар. Вече няколко значими събития бяха отнети от Русия, включително финалната среща в Шампионската лига, която трябваше да се проведе в Санкт Петербург, както и Гран при на страната, домакин на което трябваше да бъде Сочи.