Селекционерът на националния отбор по баскетбол на България Росен Барчовски обяви разширения състав, на който ще разчита за предстоящите в края на февруари европейски квалификации. Националите ще се изправят срещу Латвия и Босна и Херцеговина, а преди ключовите мачове ще изкарата подговтителен лагер в Самоков.

Мачът с Латвия е на 20 февруари, а на 22 февруари е този с Босна. Ключов е двубоят с латвийците, защото България има равни показатели с тях и двата тима се борят за третото място в класирането, даващо право на участие на ЕвроБаскет 2022. Гърците и Босна вече си осигуриха участие на първенството, а единствената победа на нашите досега е срещу балтийците, които към момента са на така желаната трета позиция с еднакъв актив победи и загуби като нас, но с по-добри показатели.

Барчовски обяви списък от 24 играчи, макар че ще може да разчита на двойно по-малко за мачовете, които ще се проведат в “балон” в Латвия между 19 и 22 февруари. Седмица преди началото на подготовката той ще обяви и окончателния списък с играчи, които ще се включат в лагера.

Ето и повиканите: 

Станислав Ваклинов (Берое), Кръстан Кръстанов (Ямбол), Емил Стоилов (Естудиантес Мадрид), Андрей Иванов (Ямбол), Цветомир Чернокожев (Левице, Словакия), Димитър Димитров (Балкан), Александър Янев (Бърно, Чехия), Алекс Симеонов (Рилски спортист), Александър Везенков (Олимпиакос, Гърция), Георги Боянов (Черно море Тича), Крис Минков (Балкан), Константин Костадинов (Реал Мадрид), Николай Стоянов (Берое), Николай Николов (Академик Пловдив), Йордан Минчев (Левски Лукойл), Павлин Иванов (Рилски спортист), Чавдар Костов (Левски Лукойл), Васил Бачев (Академик Пловдив), Евгени Хаджирусев (Черноморец), Лъчезар Димитров (Черно море Тича), Венцислав Петков (Левски Лукойл), Дий Бост (Монако, Франция), Деян Карамфилов (Рилски спортист).