Сенегалският баскетболист Бубакар Туре получи 10-месечна условна присъда заради грозния инцидент, в който се замеси в началото на миналата година.

Тогава вече бившият играч на Шорел Лоран нокаутира и счупи челюстта на нищо неподозиращия му опонент Миралем Халилович от състава на Метрополитанс в мач от френския баскетболен елит.

След най-нормално и чисто баскетболно единоборство помежду им, Бубакар Туре зверски удари босненския си опонент, който в това време гледаше встрани и изобщо не подозираше какво ще се случи.

Халилович се просна на земята, а тежката травма наложи операция и отсъствие от игра в продължение на половина година, а около месец и половина той трябваше да се храни със сламка.

Година и осем месеца по-късно френски власти затвориха случая, като за деянието си Бубакар Туре получи условна присъда от 10 месеца затвор.

Ако сенеглецът, който в момента играе за турския Тофас Бурса, отново се замеси в инцидент със сбиване на територията на Франция, то той ще прекара време зад решетките.

Освен това той ще плати от своя джоб сериозната сума от 39 хиляди евро на клуба Метрополитанс, заради щетите които им нанесе с контузването на техния играч.

В съда Туре се разкая и заяви, че това са били най-тежките месеци в живота му, през които е свалил 12 килограма от стрес. Той също така оправда удара си срещу Халилович с това, че босненецът го е уловил за слабините по-рано през въпросния мач.