Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс Алекс Карузо е бил арестуван в Тексас и са му повдигнати обвинения за притежание на марихуана. 27-годишният гард е имал в себе си близо 60 грама от веществото, както и пособия за употребата му, гласи съобщението на местната полиция.

Карузо, който от 2017 година насам играе за "езерняците", превърна се във важна фигура в състава на Ел Ей, любимец на феновете и през 2020 година спечели титлата, е бил задържан на летище "Ийстърууд" в родния си град - Колидж Стейшън.

След това играчът е бил пуснат под гаранция, която е била в размер на $4200.

Бъдещето на Карузо в Лейкърс към момента е неясно, но не заради този инцидент, а защото след края на сезона той ще бъде неограничен свободен агент. Това означава, че ще може да преговаря и евентуално да премине в който отбор пожелае.

Той има общо 184 мача в редовния сезон за легендарния тим (5.9 точки, 2.4 асистенции, 2.3 борби и 1.0 отнети топки като средни показатели), както и още 27 в плейофи (6.4 точки, 2.3 асистенции, 2.1 борби и 1.9 отнети топки).

193-сантиметровият играч не е избиран в Драфта, но си проби пътя до Лигата на извънземните след един сезон в дъщерното първенство на НБА - Лигата за развитие, където бе част от Оклахома Сити Блу, а през лятото на 2017 година подписа с Лейкърс.