Шампионът Милуоки ще даде шанс на Тайрик Евънс да докаже, че има място в НБА, след като не е играл професионален баскетбол през последните две години и половина. Позабравеният герой вече е на 32, а по време на въпросния период бе далеч от Лигата, защото изтърпяваше наказание за нарушаване на антидопинговата програма на Асоциацията.

Наскоро Евънс получи разрешение отново да играе, а от Бъкс донякъде ще се възползват от това. Тимът от Уисконсин ще накара някогашната звезда на Сакраменто да мине пробен период, като в зависимост от представянето му в тренировките, ще бъде взето решение дали заслужава договор или не.

Евънс бе най-добрият новобранец в НБА през сезон 2009/2010, когато се превърна в едва четвъртият дебютант в историята със средни показатели от поне 20 точки, 5 борби и 5 асистенции на мач в първия си сезон. Тайрик записваше по 20.1 точки, 5.8 асистенции и 5.3 борби в 72 мача за “кралете” през въпросната кампания. 

Той остана в столицата на Калифорния до 2013 година, след това прекара малко повече от три сезона в Ню орлиънс преди да бъде върнат на Сакраменто, после премина през Мемфис, а за последно игра в Индиана през сезон 2018/2019.