Шампионите в НБА са близо до трета титла в последните 4 години.

"Голдън Стейт" удари като гост "Кливланд" със 110:102 в мач номер три от финалната серия и води 3:0. Четвъртата среща е отново в Кливланд, но е трудно да се види път към обрата за "Кавалерите" и Леброн Джеймс.

Кевин Дюрант бе техният палач в сряда през нощта, след като наниза 43 точки за успеха на шампионите и добави 13 борби и 7 асистенции.

Леброн традиционно оказа почти цялата съпротива за домакините - 33 точки, 11 асистенции и 10 борби, плюс две откраднати топки и 2 чадъра. Но дори фактът, че Джеймс сложи името си срещу още два рекорда в НБА, едва ли го топли. Той е първият човек с 10 трипъл-дабъла на финали, както и мина Майкъл Джордан по мачове в плейофите с 30 и повече точки.

Двубоят изглеждаше да има друг сценарий до средата на втората четвърт, когато в един момент "Кливланд" водеше дори с 15 точки.

На почивката резултатът бе 58:52 в полза на домакините, но Дюрант вече бе взел нещата в ръцете си. Две минути преди края точките бяха равни, а напрежението - голямо. Но пак далечна тройка на Кей Ди прати напред "Голдън Стейт", а Стеф Къри (11 т.) добави още една, за да стане авансът на шампионите достатъчен.

В нощта на петък срещу събота ще е мач №4 и е напълно възможно букмейкърите да се окажат прави. Те прогнозираха почти категорично победа на "Голдън Стейт" в четири двубоя...