Генералният мениджър на Сакраменто Монте Макнеър е считан за една от основните причини за подема в редиците на калифорнийския тим в последните години. През миналия сезон МакНеър бе избран от колегите си за "Ръководител на годината", след като Кингс достигнаха до плейофите за първи път след пауза, продължила повече от 15 години.

Специалистът работи за "кралете" от 2020 година насам, като наследи на поста клубната легенда Владе Дивац, който не се справяше така блестящо със задачите си извън терена, както го правеше на паркета. Именно Макнеър е един от главните виновници за привличането на Везенков.

"Много хора не знаят какво да очакват, когато чуят "чуждестранни играчи". А когато те дойдат - изведнъж се вижда, че става дума за фигури като Никола Миротич, Богдан и Боян Богданович, Неманя Биелица. Или пък в миналото Педжа Стоякович и Хидайет Тюркоглу. И действително, щом пристигнат, хората почват да се вълнуват от качествата им. Мисля, че и при Везенков ще е така и той ще изненада много хора, защото просто не го познават и не са наясно какво може", заяви Макнеър пред The Athletic.

"Дълго време наши хора следяха изявите му. И лека-полека ни разкриха колко добър всъщност е. Този процес продължи доста, доста време, още преди да направим сделката, с която си осигурихме правата му и когато далече не бяхме сигурни, че той ще стигне до НБА", добавя още Макнеър.

Везенков подписа тригодишен договор с Кингс на стойност $20 милиона, след като през миналия сезон стана играч №1 в Евролигата, но отново не успя да спечели титлата с Олимпиакос. Гърците играха финал с Реал (Мадрид), в който българската звезда бе най-добър, но и това не стигна на "червените" от Пирея.

27-годишният национал ще стане вторият българин в НБА след Георги Глушков, който игра за Финикс в средата на 80-те години на миналия век.

Крилото официално бе обявен като ново попълнение на Сакраменто вчера, а до заминаването си за САЩ през август ще се готви индивидуално в Ботевград.