Александър Везенков е решил да се завърне в Европа, където да облече екипа на бившия си тим Олимпиакос. Поне това пишат водещите гръцки издания.

Българската баскетболна звезда се е договорил с ръководството на Олимпиакос, като се очаква единствено разбирателството на ниво гръцкия гранд с тима на Торонто Раптърс.

Името на Везенков се свързваше със завръщане в Европа още от края на сезона в НБА, но след траснфера му в Торонто преди няколко дни, очакванията бяха, че той ще опита да се наложи в новия си тим, предвид трудностите, които имаше в състава на Сакраменто Кингс.

Очевидно обаче след само един сезон в НБА, Везенков е взел решение да се завърне на Стария континент, а според гръцките медии, става въпрос за рекордна в историята на Олимпиакос сделка.

Непотвърдената информация е, че става въпрос за сума от над 10 милиона евро за няколко сезона, като се споменава цифрата от 14 милиона за 4 години.

Ако Торонто Раптърс даде "зелена светлина" за сделката и постигне разбирателство с Олимпиакос, то Везенков ще се завърне в Евролигата след само един сезон в така жадуваната НБА.

Разбира се, сделката все още не е окончателна, но новината от гръцките медии е ясен показател, че самият Везенков вече предпочита Европа пред опитите да се наложи в нов клуб отвъд океана.