Отборът на "Креди Хелп" в зелено записа категоричен успех в тазгодишното издание на Мача на звездите, след като се наложи със 135:103 над тима на "Тойота" в червено, в двубой, който се проведе в зала "Арена Ботевград".

Травис Тейлър беше най-резултатен за победителите - 24 точки, а Омари Гудул и Христо Николов добавиха съответно по 22 и 14.

Еван Раванел беше най-резултатен за "червените", а Венцислав Петков и Девон Уошингтън приключиха съответно с 15 и 14 пункта.

Баскетболното шоу стартира с конкурса за стрелба от зоната за три точки, в който се включиха Джордан Калахан, Константин Коев, Филип Виденов, Мартин Дурчев и Николай Маринов.

Първите трима демонстрираха отличен мерник и записаха по 10 точки на сметките си, което им осигури и място във финала на надреварата.

На старта на финалния кръг Калахан и Виденов не успяха да демонстрират отличния си мерник от квалификационния кръг и двамата завършиха с по 5 от 10 възможни точки, докато звездата на "Спартак" (Плевен) - Константин Коев изпълни заканата си, и с 6 от 10 точки грабна титлата в надпреварата.

"Зелените" показаха по-висока концентрация в началото на мача и много бързо поведоха с двуцифрена разлика - 12:2. В следващите минути "червените" от се събудиха и влязоха в мача с няколко много красиви изпълнения, с което намалиха пасива си до пет точки, но в последните минути на първата част отново "зелените" поеха инициативата и успяха пак да дръпнат - 41:32.

На почивката между първата и втората части звездата на "Балкан" (Ботевград) Христо Захариев спечели състезанието за умения.

Най-големият от братята Захариеви заслужи титлата, след като премина трасето за 19.83 секунди, като се пребори за титлата с доста сериозна конкуренция в лицето на Айзея Юмипиг (27.48 секунди), Йордан Бозов (24.57 секунди), Алан Арнет (32 секунди) и Венцислав Петков (23.56 секунди).

През втората четвърт двата отбора буквално забравиха как се играе в защита и резултатността рязко се вдигна. Това бе добре дошло за "зелените", които продължиха да демонстрират отличен мерник и набързо удвоиха преднината си, която достигна до 18 точки на почивката - 77:59.

Тимът на продължи с наказателната си акция през третата част, като Даниелс, Арнет и Николов бяха убийствено ефективни от далечно разстояние и не позволиха на съперника да помисли за завръщане в мача - 110:88 след 30 минути игра.

На почивката между третата и четвъртата части баскетболистът на "Балкан" (Ботевград) Девон Уошингтън спечели турнира за забивки.

Американецът имаше сериозна конкуренция в лицето на Брайкис Перин, Омари Гудул и Андрей Иванов, но още в първия кръг демонстрира отличен атлетизъм.

Във финалния кръг Девон се справи с миналогодишния победител Андрей Иванов, като за целта баскетболистът на "Балкан" прекара топката между краката си и забив зверски в коша.

В последната част "зелените" не изпуснаха преднината си и се наложиха със 135:103