Стеф Къри сътвори истинско шоу, за да завърже финалната серия, която ще реши шампионската титла в НБА.

В мач №4 от серията, Голдън Стей Уориърс надви със 107:97 Бостън Селтикс и изравни серия до 2:2 победи.

Ключова победа насред Бостън, ковто предотврати евентуално 3:1 за Селтикс и наклони везните в полза на Голдън Стейт, защото следващият мач от серията е в Калифорния, а при евентуален седми мач, той също ще се играе в дома на "воините".

След мача всички говорят за звездата на гостите Стеф Къри, който с 43-те си точки, придружени от 10 борби, открадна цялото шоу в Бостън.

Къри отново затвърди реномето си на най-добрия стрелец в лигата, а ако видим подобна продукция от него и в следващите мачове, то най-вероятно Голдън Стейт ще се завърне на върха в НБА след двугодишна пауза.

Двубоят в Бостън тази нощ бе доста драматичен, а на полувремето домакините от Селтикс имаха преднина при 54:49.

В третата четвърт обаче тази разлика бе стопена, а със запазената марка на Къри - тройка, Голдън Стейт дори успя да влезе в последната част с минимална преднина от една точка - 79:78.

Така дойде заключителната четвърта част, в коятo три стрелби на Джейлийн Браун и тройка на Маркъс Смарт помогнаха на Селтикс да излязат напред врезултата с 94:90.

В този момент отново настъпи времето за шоу с марка Стеф Къри. Звездата на Голдън Стейт бе над всички и общо взето сам поведе съотборниците си към обрата и крайния успех със 107:97.

Финалната серия в НБА ще продължи на 13 юни, когато Голдън Стейт и Бостън пренасят битката си отново във Калифорния.