За трети път през сезона Александър Везенков вкара поне 10 точки, а Сакраменто победи Кливланд със 132:120, за да запише трета поредна победа в НБА. Българинът се включи чудесно от пейката срещу Кавалиърс и за 17 минути наниза 11 точки, реализирайки три от петте си стрелби от тройката.

След края на мача той получи честта да запали лилавия лъч, превърнал се в символ на победите на "кралете". А също така получи добри думи за представянето си както от Майк Браун, който записа своя успех №400 в НБА, така и от голямата звезда на отбора - Де'Аарън Фокс.

"Саша ни помогна много с включването си от пейката. Той има чудесно усещане за играта - и в двете фази, нападение и защита. Вкара няколко големи стрелби тази вечер, реално трябваше да отбележи третата или четвъртата си, която се завъртя в ринга и излезе. Да имаш подобен играч на терена освобождава много пространства за другите. И кара съперниците да се замислят какво да правят при ротациите си в защита. Кога Саша е на игрището, останалите от нашия отбор получават чисти ситуации за стрелба само заради присъствието ми. Освен това прави и много наглед дребни неща, които остават незабелязани. Неща, които ги няма в статистиката, като например как избяга до другия ъгъл на терена за тройка. Умението му да хваща отскочили топки, дори и при наличието на много играчи, също е страхотно, защото той е голям и здрав баскетболист. Колкото повече играе, толкова по-добре се представя, също както и в защита. Работи много здраво. Неговата граница е небето", каза треньорът след успеха - пети за калифорнийци в девет мача до момента.

Фокс, който се завърна в състава, след като известно време бе аут заради контузия на глезена, също се изказа изцяло положително за българското крило, представянето му, както и за адаптацията му на новото място.

 

"Мисля, че вече се забавлява все повече на терена. Защото преходът е различен, той дойде на ново място и мисля, че в момента е сам и е това, което преживява, за да се адаптира, не е лесно. Започва да става все по-уверен, вкарва стрелбите си, а това определено сваля от тежестта, която носи на гърба си. Вече е очевидно, че е щастлив, играейки баскетбол в момента", заяви гардът.

Следващата среща на Везенков и Кингс е в 5:00 сутринта в четвъртък с Лейкърс в Лос Анджелис. Тимът от столицата на Калифорния влиза в една от най-тежките си серии през сезона с шест поредни гостувания, като всички те са на тимове от Западната конференция.