Две от най-големите звезди на НБА - ЛеБрон Джеймс и Кауай Ленард, са оглавили групата на тези играчи, които искат прекратяване на сезона веднага. За това съобщава The Athletic, позовавайки се на играч, който е присъствал на емоционалната среща след отменените снощни мачове в "балона", в който вървят плейофите.

В Дисниленд в Орландо, Флорида, изминалата нощ никак не бе забавна - мачовете бяха отменени, след като отборите отказаха да играят. Те бойкотираха двубоите заради застреляния Джейкъл Блейк, получил седем куршума от полицаи в Уисконсин преди дни.

Според изданието, което цитира разгорещените дискусии на срещата, решението не е никак далеч и се очаква да се вземе до часове. Проблемът е, че то може да е скандално и да доведе до това един или два отбора да не играят, а останалите да продължат.

Ленард и Джеймс са казали на срещата, че бойкот може да има само, ако действията от снощи продължат. Останалите тимове са гласували обаче сезонът да бъде довършен.

Тогава ЛеБрон е попитал как това ще стане, ако неговият ЛА Лейкърс и ЛА Клипърс на Кауай се оттеглят. След което играчите на двата тима от Лос Анджелис са напуснали срещата.

Нататък развитието е трудно предвидимо. Бостън Селтикс и Торонто Раптърс трябва да играят тази нощ първия мач от очакваната с огромен интерес серия от втория кръг на плейофите. И в двата отбора повечето играчи са за бойкот. Но не всички...

Клипърс, или поне повечето играчи, не искат да излизат срещу Далас - също тази нощ.

Най-ранен (23 ч наше време) е мачът Юта - Денвър, който е шести в серията от първия кръг. Няма никаква яснота дали ще се играе и каква е позицията на тези два тима. Те са гласували сезонът да продължи, но не всички играчи са съгласни с това.