Легендарният ЛеБрон Джеймс, който ще преследва нова титла в НБА с Лос Анджелис Лейкърс, говори за ситуацията с ваксините за COVID-19.

Сезонът в Лигата наближава, а по последни данни около 90% от играчите в най-силното баскетболно първенство на планетата са ваксинирани.

36-годишният ЛеБрон сподели, че е направил проучване преди да бъде ваксиниран и че също така в началото е бил наистина скептичен към този вариант.

"Не говоря за това какво други хора трябва и не трябва да правят. Знам само, че бях много скептичен относно всичко това в началото, но след като сам проучих нещата, стигнах до извод, че това е най-доброто за мен, семейството ми и приятелите ми", коментира Джеймс при срещата си с медиите, белязала началото на тренировъчния лагер на Лейкърс.

НБА не задължава играчите да се ваксинират, но пък те могат да бъдат засегнати от здравни протоколи на местно ниво. Например в Ню Йорк изискването е за хора над 12-годишна възраст да имат поне една доза ваксина, за да присъстват на събития на закрито, включително спортни такива.

В Сан Франциско феновете не могат да гледат мачове, ако не са напълно ваксинирани.

В тези два града професионалните спортисти трябва да имат поне по една доза ваксина, за да могат да играят на територията на градовете.

Звездата на Вашингтон Брадли Бийл заяви, че не се е ваксинирал поради "лични причини", докато Кайри Ървинг от Бруклин, който е отявлен фен на различни конспиративни теории, включително, че земята е плоска, не пожела да сподели дали се е ваксинирал.