Стеф Къри доказано е най-великият стрелец за всички времена в баскетболната игра, но миналата нощ в Кливланд напомни на всички защо това е така. Гардът на Голдън Стейт наниза 50 точки в Мача на звездите и така помогна на Отбор ЛеБрон да надвие Отбор Дюрант със 163:160.

Къри постави няколко рекорда - за най-много тройки в една четвърт (6), едно полувреме(8) и общо в Мач на звездите (16), като същевременно изпревари Джеймс Хардън в списъкса за най-много тройки в шоу мача и вече има общо 39.

Суперзвездата на Уориърс наниза 6 от своите 16 тройки в рамките на втората част, а веднага след подновяването на играта заби още 5, при това в рамките на едв 128 секунди. Така Стеф подобри досегашното върхово постижение в Мача на звездите, както и това за мач от редовния сезон.

Роденият в близкото до Кливланд градче Акрън снайперист ще дари по $1000 за всяка точка, вкарана от него в мача (общо $50 000), по $3000 за всяка тройка ($общо 48 000) и $10 000 за това, че взе наградата за “Най-полезен играч”. Даренията му ще бъдат за училищата в Кливланд. 

За победителите Янис Адетокумбо добави 30 точки, а ЛеБрон Джеймс се отличи с 24 точки, 8 асистенции и 6 борби. 

Джоел Ембийд бе във вихъра си с 36 точки и 10 борби за Отбор Дюрант, докато Девин Букър остана с 20.

НБА пък допълни така или иначе звездната атмосфера по време на мача, като награди 75 -те най-заслужили играчи по случай 75-годишнината на Лигата.  В списъка попаданха фигури като Карийм Абдул-Джабар, Лари Бърд, Коби Брайънт, Уилт Чембърлейн, Тим Дънкан, Джулиъс Ървинг, Патрик Юинг, ЛеБрон Джеймс, Алън Айверсън, Меджик Джонсън, Майкъл Джордан, Дирк Новицки, Хакийм Олайджуон, Шакил О’Нийл, Гари Пейтън, Скоти Пипън, Денис Родман, Бил Ръсел, Джон Стоктън, Бил Уолтън, Джери Уест, Доминик Уилкинс и редица други.

Снимка: Getty Images