Александър Везенков още не е изиграл и минута в НБА, но вече има кандидат за подписа му, ако той реши да си тръгне от най-доброто първенство в света. Българинът ще играе за Сакраменто от есента, след като в последните пет години носеше екипа на гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея).

А сега от големия местен враг на "червено-белите", Панатинайкос, се прицелиха в българското крило, макар и не веднага, а по-напред в бъдещето. Колоритният собственик на ПАО Димитрис Янакопулос смята, че няма да има пречка за евентуален трансфер на Саша в редиците на неговия отбор.

"Той е страхотен играч. Опитах се да го взема преди. Невероятен е, не може да се опише какъв спортист е", заяви Янакопулос пред гръцкото издание SDNA, намеквайки, че е искал да го привлече още преди преминаването му от Барселона в Олимпиакос.

"Слава Богу, че не са му поставили условие да отиде в Олимпиакос, когато се върне. Просто казвам колко много бих искал да го видя в зелено", добавя още собственикът на "детелините".

Българският национал е един от най-големите любимци на темпераментните фенове на Олимпиакос и ако един ден се стигне до подобен трансфер, те вероятно не биха го приели особено добре. Kонкретен пример за това е преминаването на Костас Слукас в състава на ПАО. Доскорошният гард на "червено-белите" бе критикуван изключително много, а редица от привържениците на бившия му отбор демонстративно гориха негови потници.

Разбира се, има и примери в обратната посока. Местната легенда Василис Спанулис премина по обратния път - през 2010 година той смени Панатинайкос с Олимпиакос и прекара повече от десетилетие в бившия отбор на Везенков, като двамата дори бяха съотборници за три сезона.