Сръбският национал Бориша Шиманич е аут от остатъка от световното първенство по баскетбол. Причината е здравословна, но не става дума за някоя от редовно срещаните в спорта контузии, а за доста по-сериозна и стряскаща.

25-годишният играч е бил опериран по спешност след мача с Южен Судан миналата седмица, като първоначално сръбската федерация единствено съобщиха, че той е получил удар в областта на бъбреците.

Сега обаче медиите в западната ни съседка съобщават, че се е наложило един от бъбреците на Шиманич да бъде отстране, а след това от сръбската федерация потвърдиха новината. Имало е проблем с намирането на необходимата кръвна група в Манила, но в крайна сметка всичко е завършило благополучно.

209-сантиметровият играч е бил ударен от Нуни Омот от Южен Судан, който веднага поднесе своите извинения и пожелания за бързо възстановяване, след като разбра каква е ситуацията.

"Не съм мръсен играч и никога не съм бил. Най-искрено се извинявам с цялото си сърце на всички, които са гледали и най-вече на него, надявам се да се възстанови бързо и ще се моля за него", заяви самият Омот.

Шиманич бе играл в четири мача за сърбите на Мондиал 2023, отчитайки се с по 1 точка и 1 борба като средни показатели. За последно на клубно ниво той игра за Цървена звезда, а в момента бъдещето му не е особено ясно, като вероятно ще му се наложи да си вземе продължителна почивка от професионалния спорт.

Сърбите са на четвъртфинал, където ги очаква Литв.