Никола Йокич имаше значим принос за победата на Денвър над Лос Анджелис Клипърс със 110:101, с която Нъгетс изравниха резултата в полуфиналния плейоф на Западната конференция - 1-1. Сръбският майстор бе на висота и завърши с 26 точки, 18 борби, 4 асистенции и 3 чадъра, като вкара 80% от опитите си за три точки (4/5).

Йокич, който свали доста килограми по време на прекъсването заради пандемията, може да е загубил от теглото си, но чувството му за хумор е налице. Запитан от журналист как и защо е толкова спокоен, когато получава топката, той отговори по следняи начин:

"Търпелив съм, защото не мога да тичам бързо. Това е единствената ми опция", категоричен бе Жокера, който вече се наложи като един от най-добрите центрове в НБА.

Роденият в северния сръбски град Сомбор играч записва средно по 25.0 точки, 9.7 борби, 7.0 асистенции и 1.2 отнети топки в девет плейофни мача досега през сезона. 213-сантиметровият великан продължава да затвърждава реномето си на един от най-добрите подавачи в НБА, макар да играе като център.

Преди време талантливият европеец шокира с изказване, че преди да заиграе в НБА ежедневно е пиел поне по 2 или 3 литра кола.