Баскетболна Сърбия изигра голям мач на Световното първенство във Филипините, Япония и Индонезия, за да победи Канада в полуфиналите с 95:86.

Така западната ни съседка се класира за втория си финал като самостоятелна държава, след като през 2014-а загуби мача за титлата от САЩ.

Сега е много вероятно именно американците отново да са съперник за големия трофей, като те излизат по-късно срещу отбора на Германия.

Сърбия беше в ролята на аутсайдер срещу силния канадски тим, но го отказа с прекрасна игра в нападение, като вкара 52 точки в рамките на първото полувреме. След него водеше с 13.

Канадците опитаха да отвърнат във втората част, но постепенно невъзможността да го направят ги изенрви и Сърбия продължи да вкарва по много. "Кленовите листа" успяха да съкратят едва четири точки от пасива си.

Най-резултатен за победителите бе звездата Богдан Богданович с 23 точки, а Огнен Добрич и Никола Милутинов добавиха по 16. За северноамериканците Джей Ар Барет завърши с 23, а Дилион Брукс добави 16.

Отборът на Светислав Пешич преди това победи Литва на четвъртфиналите, отново много убедително. Канадците все още преследват първия си финал и ще играят за първи път в мача за бронзовите медали.