Баскетболните фенове в България направиха своя избор и определиха съставите за Мача на звездите в Пазарджик на 22 март.

8462 души упражниха своя вот, като организаторите отчетоха изключителна активност в последните дни от гласуването, което затвори в 00.00 часа навръх 3 март.

Така се получиха и някои минимални разлики между избраните - два гласа разделиха първите двама при треньорите, а четири - водещите чужденци на позиция Атакуващ гард.

Лидер в избора на феновете е и шампионът и водач в класирането на Националната боскетболна лига Балкан, който има осем участници в Мача на звездите - седем баскетболисти и треньор.

Шестима представители са от носителя на купата на България Левски Лукойл, а по трима са от Берое и Рилски спортист. Младоците от Академик София пращат двама играчи в шоу-срещата.

По един представител излъчиха Ямбол и Спартак Плевен, като именно центърът на плевенчани Димитър Маринчешки е българинът с най-много получени гласове - 3320.

Гардът на Балкан Дейшон Найт е баскетболистът с най-много гласове изобщо - 6408, като на позицията атакуващ гард при чужденците имаше избор само между трима баскетболисти.

Треньорите и организаторите ще изберат по още двама състезатели, които да допълнят съставите, като техните имена и специалните участници в Мача на звездите ще станат ясни след седмица.