Лос Анджелис Лейкърс назначи за треньор Франк Вогъл с решение, което предизвиква много повдигнати от изненада вежди на хора в света на НБА.

Най-популярният отбор в лигата не е достигал до плейофите в последните шест сезона и има нужда от рестарт в спортно-техническата си част.

Вогъл идва с опита като треньор на Индиана и Орландо, но общият му баланс е малко притеснителен - 304 победи и 291 загуби.

Асистент ще му бъде фигура, далеч по-популярна за феновете на баскетбола по света - Джейсън Кид.

Вогъл няколко пъти се сблъскваше с Леброн Джеймс като треньор на Индиана, когато звездата блестеше за Маями. Именно отборът от Флорида спираше Пейсърс от пробив в плейофите.

Сега двамата ще са в един отбор, като отношението на Краля Джеймс към новия му треньор е - деликатно казано - резервирано.

Вече се появиха първите мнения из медии зад Океана, че Леброн не е приел никак добре назначението на наставник, към когото няма голямо доверие и респект да води отбора като победител.

Мнението на Леброн бе ясно казано - той искаше Тай Лю да поеме Лейкърс, но решението на ръководството е друго.

Любопитно, в момента, когато новината за назначението бе водеща из социални мрежи, новинарски емисии и сайтове, Джеймс пусна публикация в своя профил, но... на съвсем друга тема.

Той сподели видео от церемония в Акрон, където дари 1 милион долара на местната гимназия. Нито дума за треньора.