Треньорът на баскетболния тим на “Левски” Тити Папазов заяви, че не изключва вариант, в който “сините” могат да фалират. През август миналата година петролният гигант “Лукойл” прекрати спонсорския си ангажимент към столичния клуб, който за пореден път е изправен на ръба на битката за оцеляване.  

“Успяваме благодарение на морала на играчите, които знаеха какво е положението и останаха, защото Левски е нещо различно. Взимам заеми, за да не остават постоянно без заплати, но това не може да продължава вечно. Надявам се тези пет месеца кошмар да приключат. Аз продължавам да се боря да запазим отбора в този му вид. Ако не, ще се разделим с чужденците и ще останем с българите”, обяви Папазов в интервю пред “Дарик”. 

“Не е изключен и вариант да фалираме и да се оттеглим от лигата, но това е само на теория. Не може София да остане без баскетбол. Всичко е свързано с тежката икономическа ситуация и пандемията по целия свят. Ако нещо може да се спаси лесно в България, това е “Левски”. Няма да искаме помощ от генералния спонсор на футболния “Левски”, добави още той.

Наставникът сподели също, че столичани не са пътували за мачовете си от Балканската лига в Израел заради COVID-19.

Двама състезатели и един човек от щаба са били с положителни тестове, като никой в целия тим не е проявявал симптоми. 

В момента “Левски” е на шесто място от общо десет отбора в класирането на Националната баскетболна лига.