Сезон 2020/2021 в НБА ще стартира тази нощ, а непосредствено преди началото му, комисарят Адам Силвър призна, че се обмислят варианти за разширяването на Лигата с нови отбори. За последно нещо такова се случи през 2004, когато в Асоциацията се включи Шарлът Бобкетс (понастоящем Шарлът Хорнетс) и така отборите станаха общо 30.

“Винаги съм казвал, че съдбата на тази Лига е свързана с разширяване в даден момент. В последно време обръщаме повече внимание на такъв вариант. Разглеждаме възможностите, но не като върховен приоритет, защото имаме и други важни задачи”, заяви Силвър.

Най-коментираното име вече години наред е това на Сиатъл. Градът няма отбор от 2008 година насам, когато Суперсоникс се преместиха в Оклахома Сити и се преименуваха на Тъндър. През 2013 година Сакраменто Кингс бяха близо до преместване именно в Сиатъл, но това не се случи. 

Преди присъединяването на Шарлът през 2004, другите най-пресни примери са от 1995, когато Торонто и Ванкувър (в момента Мемфис) влизат в НБА и преди това през 1988 и 1989, когато в две поредни години по два отбора се присъединяват - първо отново Шарлът (които малко по-късно стават Ню Орлиънс) и Маями, а после Минесота и Орландо.

Новият сезон в Асоциацията започва тази нощ. В 2:00 часа българско време Голдън Стейт със Стеф Къри ще се изправи срещу Бруклин с Кайри Ървинг и Кевин Дюрант, а в 5:00 има дерби на Ел Ей между шампионите от Лейкърс и градския им съперник Клипърс.