Само два дни след коронясването на шампионите от Торонто в НБА, букмейкърите вече публикуваха първите залози за следващия първенец. Разбира се, това са предварителни ставки, без да са ясни още големите летни сделки, резултатите от драфта и т.н. предсезонни детайли.

Любопитно, двата финалиста от тази година - Торонто и Голдън Стейт, дори не са в топ 4 на фаворитите. Всъщност Уориърс, достигнал последните пет финални серии, бе на върха в залозите преди седмица, но тежките травми на Кевин Дюрант и Клей Томпсън по време на финалните мачове №5 и №6 срещу Торонто промениха това.

Двете звезди ще получат предложения с максимални условия и вероятно ще останат на Западното крайбрежие, но няма да играят поне до април догодина - на практика в целия редовен сезон. Дюрант е със скъсан ахилес, а Томпсън - с увредени връзки на коляното.

Начело в залозите в момента е Лос Анджелис Лейкърс с Леброн Джеймс, като котировката е около 1:4.5. Второто място се дели от Милуоки и ЛА Клипърс (1:6), а след тях се нарежда Хюстън с 1:8. Едва тогава идва Торонто, като това вероятно ще се промени, когато официално се знае решението на Кауай Ленард и то е да остане в Канада.

Бостън и Филаделфия се котират при 1:12, а едва след тях се появява името на доминанта Голдън Стейт - 1:14.