Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун даде пресконференция преди старта на предсезонните контроли в понеделник сутрин българско време, когато новият отбор на Александър Везенков среща Торонто в канадския град.

Браун сподели какво е казал на отбора си като очаквания за предстоящия сезон в НБА, когато го е събрал за подготвителния лагер.

"Обясних им, че слонът в стаята вече не е толкова розов, колкото бе миналата година - пошегува се треньорът. - Пак го има. Този слон са очакванията към нас след успешния минал сезон.

Реалността е, че ние ще се борим отново за плейофите и за титлата, както подобава на един отбор с нашите качества.

Докъде ще стигнем... друг въпрос."

Браун получи приза за треньор №1 на редовния сезон през април, след като Сакраменто стигна до плейофите за първи път от 17 години. Сега е амбициран да подължи възхода, като според него тимът е по-силен.

"Бяхме доста добри и преди това лято. Бяхме доста добри в плейофите, където ни победи страхотен отбор като Голдън Стейт.

Отпаднахме от шампиона, не от някои среден тим - продължи Браун. - Трябва да вярваме в себе си, защото виждам, че сме готови да сме още по-силни. Прогнозите са сложно нещо в спорта, но аз съм голям оптимист.

Имахме най-добрата атака в лигата миналия сезон. Най-добрата в историята, ако се вярва на статистиките. Това е невероятно, нали. Фокс и Сабонис бяха избрани в Мача на звездите.

Объркахме сметките на много хора, но това не ни е достатъчно. Искаме още."

Треньорът отдели и по минута-две на новите си попълнения, разказвайки как се адаптират към лагера преди сезона.

"Везенков? Учи се на това как играем, старае се и тренира много здраво. Насърчаваме го за едно нещо - не бива да се колебае, когато реши да стреля. Никакво колебание, той е страхотен в стрелбата.

Трябва да влезе в стратегията ни, имаме определен начин на игра, изграден вече година. Но съм убеден, че Саша ще ни помогне много.

Всъщност, неговото присъствие вече се усеща в отбора."