С три изненадващи резултата започнаха безпощадните битки в плейофите на НБА, като първата нощ се оказа "кървава" за някои фаворити в сериите.

Торонто загуби у дома от Орландо, въпреки че има категоричните предпочитания на експерти и букмейкъри да спечели крайния успех - 101:104. Кауай Ленард вкара 25 т. за домакините, Ди Джей Огъстин наниза също толкова за Магьосниците.

Също в своята зала, Филаделфия 76 падна със 102:111 от Бруклин Нетс, въпреки че Джими Бътлър вкара 36 т. за домакините. Те бяха отчаяни от Д`Анджело Ръсел (26 т.) и Карис Леверт (23), както и от 16-те борби на Ед Дейвис за гостите.

Денвър отстъпи драматично на Сан Антонио пак у дома, а тръгва в серията в ролята на фаворит за крайния успех. Гостите спечелиха със 101:96, въпреки че в края Джамал Мъри имаше открита стрелба, с която да изведе Нъгетс напред в резултата.

Петима допринесоха с по над 10 т. за успеха на Спърс, като най-резултатен бе ДеМар ДеРозан с 18 т. Именно Мъри отвърна със 17 за Денвър, но трепна в решаващия момент.

Единственият резултат според очакванията в първата нощ от плейофите дойде в залата на шампионите. Голдън Стейт не даде шанс на Лос Анджелис Клипърс със 121:104, като Стеф Къри се забавляваше с 38 точки.

Кевин Дюрант (Голдън Стейт) и Патрик Бевърли (Клипърс) бяха изгонени в последната четвърт, след като ненужно се сбутаха и размениха остри реплики.