Финалният кръг от Балканската лига по баскетбол на колички ще се проведе на 29 и 30 април в зала "Триадица" в София. Участие ще вземат отбори от Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и България. Стартът на надпреварата е на 29 април от 10 часа с мача между ККК Найс (Сърбия) и КК ОСИ Парамонт (Черна гора). Вторият мач е с начален час 12:15 часа и в него ще премерят сили българският тим - БКХУ Левски-София и отборът от Босна и Херцеговина ККК Биелина. От 15:00 часа е сблъсъкът между ККК Биелина и ККК Найс. Последен за деня от 17:00 часа е мачът между БКХУ Левски-София и КК ОСИ Парамонт.

Във втория ден на турнира в първия двубой от 9:30 часа един срещу друг се изправят КК ОСИ Парамонт и ККК Биелина, а от 11:00 часа българският Левски-София излиза срещу ККК Найс. След последния двубой ще се състои и награждаването.

На официалното откриване, което е на 29 април от 12:00 ч., са поканени официални гости и посланиците на страните Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Очакваме на събитието да присъстват и Георги Глушков - Президент на Българска Федерация Баскетбол, Иван Ценов - Генерален мениджър баскетбол на колички, Константин Папазов - старши треньор на Левски, Офелия Кънева - Председател на "БКХУ Левски" и Професор Марко Алексадрович - Генерален секретар на лигата.

За всички срещи входът е свободен за посетителите.

За Балканската лига по баскетбол на колички

Балканска лига по баскетбол на колички е създадена през 2021 г. и в нея се включват БКХУ Левски, ККК Биелина от Босна и Херцеговина, ККК Найс от Сърбия и ККОСИ Парамаонт от Черна Гора. Отборите са обединени от обща мисия да разпространяват и развиват баскетбола на колички на територията на Балканите. Организацията дава възможност на хората с двигателни дефицити да се реализират като успешни спортисти.

За БКХУ Левски

Домакин на финалния кръг е БКХУ Левски - състезателите от отбора от години се стремят да развиват баскетбола на колички в България и да промотират идеята. Заедно с треньора си Владимир Искров продължават да се борят също и своята кауза - събират средства за специализиран бус, с който да могат да пътуват и да участват във всички състезания в България и чужбина.