Лос Анджелис Лейкърс е все по-близо до своята 17-а титла на НБА, след като спечели убедително и мач №2 от финалите срещу Маями.

Фаворитът победи със 124:114, като рядко даваше надежди на съперника разликата да падне под 10 т. Още след първите две четвърти авансът на "езерняците" бе 14 точки.

Маями, останал без контузените Бам Адебайо и Горан Драгич, се бори за всяка топка на игрището, но очевидно не успява да спре мощта на дуото, което води Лейкърс към титлата.

ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис изградиха тандем, който вероятно ще се окаже шампионски. И то - може би не само веднъж... И тази нощ те бяха в основата на успеха, като Краля наниза 33 точки и добави по 9 борби и асистенции.

Ей Ди вкара 32 т. и записа 14 рибаунда. Цели 65 от точките на Лейкърс дойдоха от тези двамата, които изтръгнаха сравнения с незабравимото звездно дуо на Лейкърс от Коби Брайънт и Шакил О`Нийл. Такива дойдоха и в коментара на живо на мача по телевизията, както и от експерти и анализатори. В края на миналия век двете легенди се събраха в Лейкърс и донесаха три поредни титли.

"Да бъдем сравнявани с тях е направо ласкателство - коментира ЛеБрон. - Те са трикратни шампиони с този тим заедно, ние още не сме спечелили нищо. Но с Антъни се играе много лесно, а и не мисля, че има играч в лигата, който може да го опази един на един."

Лейкърс не е бил шампион от 10 години, като краят на този период без титла изглежда близо.

Маями все пак се надява, че ще направи битка от финала, като мач №3 е в неделя срещу понеделник през нощта наше време.

Джими Бътлър (25 точки) и Кели Олиник (24) опитваха да държат Хийт в играта, но класата отсреща бе твърде много.