Двата най-слаби отбора на Западната конференция през сезона в НБА доставиха един от най-вълнувашите завършеци на мач.

Оклахома Сити Тъндър прие Ню Орлийнс Пеликанс в мач от редовния сезон. Секунда и половина преди края Шай Алекзандър от домакините вкара тройка, за да изравни резултата до 110:110.

Предвид че оставаше само секунда преди края мачът отиваше към продължение, но Девонте Греъм от "пеликаните" отправи "удар на отчаянието" от 19 метра, който се озова в коша - 113:110.

Изпълнения от подобна дистанция се пробват не рядко, но само в случаи, когато няма време за организиране на атака. Обикновено се случва да се превърнат в точки, но само в края на отделните четвърти. Да донесат победата е изключителна рядкост, още повече от такава дистанция.

Кошът "смрази" феновете на Оклахома, но и някои от тях аплодираха изпълнението на Греъм, който се превърна в героя на вечерта в НБА. То се превърна в най-дългия кош в историята на НБА, който да донесе победа.

Драма имаше и в Далас, където Лос Анджелис Лейкърс победи Маверикс със 107:104 след продължение, като победният кош също бе т.нар. "buzzer beater". Остин Рийвс отбеляза победната тройка след много драматично продължение, в което двата отбора се редуваха да вкарват.