На фона на неясната ситуацията около бъдещето на Александър Везенков, родната баскетболна звезда не попадна в състава на Торонто Раптърс за Лятната лига.

Разбира се, това на този етап не е сигурен знак за напускане, защото по традиция Лятната лига е серия от приятелски мачове, в които участие взимат предимно новобранци, взето от драфта играчи, както и такива, получавали по-малко игрови минути през сезона.

Предвид факта, че е ново попълнение за Раптърс, очакванията бяха Везенков да попадне в тази селекция, за да натрупа игрови ритъм и да покаже своите способности на новия си треньор.

Той обаче не бе включен в групата от 16 играчи, а в Гърция това все повече засили слуховете, че родният национал готви завръщане в бивши си тим Олимпиакос.

Още преди дни медиите в южната ни съседка гръмнаха с новината, че Везенков е постигнал договорка с Олимпиакос за рекорден за гръцкия баскетбол контракт, но подобна сделка няма как да се осъществи без съгласието на Торонто Раптърс.

Истината е, че ако отборът от Торонто иска Везенков в редиците си, то той няма да отиде никъде, защото Раптърс държат правата му с гарантиран договор.

Ако обаче в Торонто са склонни да се разделят с българина, то това не може да се случи на НБА принципа с размяна, защото правилата не го позволяват, когато в сделката е замесен европейски клуб.

Шансът е самият Везенков сам да откупи договори си, което според медиите в Гърция ще струва 6,6 милиона долара. По този начин той ще стане свободен агент и ще успее да парафира контракт с Олимпиакос.