Втородивизионният италиански Латина, където този сезон играе Иван Алипиев, отложи следващата си среща от Серия А2. Причина за това е повиквателната на крилото за националния отбор на България за предстоящите мачове с Кипър и Португалия в предварителните квалификации зa EвроБаскет 2025. "Лъвовете" гостуват на португалците на 10 ноември, а визитата им на Кипър е три дни по-късно - на 13 ноември.

Именно на 13 ноември Латина трябваше да играе с Торино, но срещата се отлага по молба на "нерадзурите" и ще се проведе на 16 ноември.

"След постигнато споразумение на "нерадзурите" с пиемонтския клуб мачът между двата тима бе отложен за сряда, 16 ноември от 20:30 ч. отново в зала "Бианкини" в Латина. Преместването се наложи заради повикването на състезателя на нерадзурите Иван Алипиев за участие в мачовете с националния отбор на България. Едно горещо "на добър час" отива на Иван за този нов опит с националния отбор на страната му", написаха от клубния тим на Алипиев на официалната си уебстраница.

Сезон 2022/2023 е дебютен за Алипиев в професионалния баскетбол, след като последните няколко години той прекара в колежанския Лойола Меримаунт в САЩ. Юношата на БУБА Баскет участва с България на Европейското първенство през месец септември в Грузия, а след преминаването си в Латина е един от основните играчи на Латина.

Показателите му досега са 11.2 точки, 5.6 борби и 1.6 асистенции.