Александър Везенков не е приемал оферта от страна на Олимпиакос за впечатляващите 17 милиона евро в рамките на четири сезона. Информацията, че крилото ще се завърне в бившия си отбор след само сезон в НБА, бе разпространена от италианския баскетболен сайт Sportando, един от най-популярните в Европа.

От Канада обаче почти веднага долетя опровержение. Майкъл Грандж, журналистът, отразяващ Раптърс за канадския сайт Sportsnet, сподели следното в проила си в "X":

"Така, според хора, които са в позиция да знаят какво се случва, слуховете, че Саша Везенков напуска НБА, за да играе в Гърция... не са истина. Бившият баскетболист на Сакраменто има още една година от договора си в Лигата, Раптърс контролира правата му и нямат намерение да го освобождават. Очакват го за тренировъчния лагер преди сезона".

Повече яснота относно ситуацията на Везенков в новия му отбор би трябвало да има в следващите няколко дни, когато той ще се срещне с ръководството му. Преди сделката да стане факт, двукратният "Спортист на годината" в България участва на треньорски семинар на Евролигата заедно с новия си наставник - Дарко Раякович.

Малко след оповестяването на трансфера един от помощниците на Раякович, легендата на Панатинайкос Майк Батист заяви, че Торонто има вяра в уменията на българския национал, но все пак крайното решение ще бъде взето от Везенков след предстоящата му среща с мениджмънта на канадския тим.

Бившият играч на Арис, Барселона, Олимпиакос и вече Сакраменто, подписа с Кингс миналото лято за 2+1 години. Първите два сезона от договора му са гарантирани, докато третата година зависи от клауза, която може да бъде активирана от страна на отбора му - понастоящем Торонто.

В първия си сезон в НБА националът записа 42 мача, като за 12.2 минути средно на двубой постигаше по 5.4 точки и 2.3 борби като показатели.

В същото време генералният мениджър на Олимпиакос Никос Лепениотис коментира темата пред местна телевизия, заявявайки, че Везенков е важна част от семейството на клуба и е дал много за отбора, но към момента няма промяна в ситуацията му и той има договор с Торонто.