Трансферът на Александър Везенков в посока Сакраменто предизвика широка дискусия в социалните мрежи. Само допреди няколко дни в Twitter фенове на вечния враг на Олимпиакос - Панатинайкос, призоваваха Кингс да не взимат българската звезда в редиците си.

Сега обаче настроенията са изцяло други, като разбира се, привържениците на ПАО са извън картината. Редица анализатори и фенове от Щатите изразиха задоволството си от сделката с Везенков, който ще подпише с "кралете" за три сезона. Това ще стане официално факт на 6 юли, когато отборите от НБА вече ще могат да обявяват новите си попълнения.

Българинът отива в столицата на Калифорния като носител на наградата за "Най-полезен играч в Евролигата", стана реализатор №1 на турнира и категорично е най-добрият играч на Стария континент в момента.

"Везенков е перфектен за Кингс. Той е истински убиец, особено когато става дума за пресечки зад гърба на защитата. Сабонис ще го намира перфектно по този начин. А освен това е очевидно, че е великолепен стрелец. И отива в отбор, който обгражда звездите си Сабонис и Фокс именно със стрелци", написа Сам Весени, който е отговорен за баскетболната секция на едно от най-популярните спортни издания в света - The Athletic.

Друг журналист от Щатите, Кевин О'Конър, който пък работи за The Ringer, медия, чийто основен ресор е НБА, също се изказа ласкаво за Саша. Той качи в профила си в Twitter скаутинг доклад, който е изготвил за Везенков през 2015 година, когато той още играе в Арис (Солун).

"В момента той е развил много уменията, за които съм писал още тогава. Харесвам го", пише О'Конър. Тогава той пише, че очаква Везенков да бъде избран рано във втория кръг на Драфта, като в крайна сметка родната звезда падна по-назад, но бе взет в лотарията.

Сам Амик от The Athletic пък допълва, че това отличен ход за "кралете", които по думите му са се сдобили с НБА правата на Везенков с трансфер от Кливланд за "буквално нищо". Българското крило бе избран от Бруклин под №57 в Драфта през 2017 година, след тов Нетс го пратиха в Кливланд като част от сделката с няколко отбора за Джеймс Хардън, а миналото лято Кингс се сдобиха с правата му в замяна на избор №49 в Драфта.